Himmeli hulluuttako?

Mikä se tuo himmeli oikeastaan on ja miten himmeli kuume selätetään

Himmeli on perinteisesti tehty oljista ja se on ollut lähinnä joulu koriste. Nykyään malleja on myös graafisesti kauniita, jotka sopivat ympäri vuotiseen käyttöön sekä moneen sisustukseen. Himmeli malleja on monenlaisia, voita laittaa katosta roikkumaan vaikka 3 metrisen himmelin, seinälle voit tehdä eri muotoisia ja kokoisia himmeleitä ja monet mallit sopivat myös ikkunaan roikkumaan. Himmeleissä viehättää minua niiden sirous, yksinkertaisuus ja kauneus. Auringon valo luo kauniita varjoja seinille. 

Nykyisin käytetään myös muovisia pillejä himmelien teossa.  Itse olen käyttänyt valkoisia ja mustia pillejä, jotka tilasin Adlibrikseltä. Linkistä pääset tilaamaan pillejä: Askartelupillit täältä. Jos olet askartelemassa jotakin isompaa tähteä tai himmeliä niin huomioi, että nuo pillit ovat vain 12,5 cm.

Himmelin teossa tarvitset: sakset, olkia tai pillejä, rautalankaa tai puuvillainen virkkuulanka ja mitta

Itse olen hurahtanut himmelien maailmaan pari vuotta sitten. Selasin monia, monia Internet sivustoja ja opettelin perusneliöitä ja muotoja sitä kautta, Perusneliöohjeeseen tästä. Himmelien teko ohjeita on Internet pullollaan ja kirjojakin on paljon saataville. Itse olen käyttänyt omien himmelien tekoon enimmäkseen Pirkko Kuuselan Himmeli kirjaa. Tässä kirjassa oli helpot ja selkeät ohjeet sekä paljon erilaisia malleja (120 erilaista). 


Tuon ison kuvassa olevan himmelin tein YouTube ohjeen kautta. Työ oli kyllä alottelijalle aika haastava, yhteensä 9 tuntia sitä tein ja muutaman kerran meinasin luovuttaa jo. 650 kpl (12,5 cm) pillejä meni tuohon himmeliin. Pikkasen jouduin itse muokkaamaan viimeisiä kierroksia, kun tuntui että liian kireälle menee koko himmeli ja kupruilee. Itse tein tämän himmelin 0,3 mm rautalankaan, jotta muoto pysyy kauniinpana. Jos kiinnostuit tästä himmelistä niin katso videolta tarkemmat ohjeet.




Itse tykkään myös perinteisen mallisista himmeleistä. Olen tehnyt monia eri malleja, mutta tuo kuvassa oleva sai jäädä työhuoneeseen roikkumaan. Malli on otettu himmelikirjasta, nimeltään Kiia, jota itse vähän muokkasin. Laitoin myös valkoiset helmet tuohon ripustulankaan sekä himmeliin. Käytin tässäkin 0,3 mm rautalankaa. Tässä himmelissä on vain perusneliöitä, joten tästä on aloittelijankin helppo aloittaa. Kuvan mallissa on:
  • 1 iso neliö, pilli 14 cm
  • 7 keskikokoista neliötä, pilli 7 cm
  • 5 pientä neliötä, pilli 3,5 cm
  • 6 tosi pientä neliötä, pilli 3 cm
  • 2 kaikista pienintä neliötä, pillit 1,5 cm.




Seinille olen tehnyt myös pienempiä himmeleitä, näillä malleilla aloittelin tämän himmeli hulluuden. Himmelikransseissa on käytetty viisikulmioita, jotka on liitetty yhteen. Alla olevalta helpolta videolta näet tarkemmat ohjeet.






nyt ei muuta kuin himmeli tarvikkeiden ostoon, mutta varo voit jäädä tähän hommaan koukkuun :)

Kommentit

Suositut tekstit